Startpagina
Overzicht Activiteiten en Lezingen
Overzicht Organisatie
Overzicht Werkgroepen
Links naar verwante sites
Copyright 2004, Heemkunde Kring Uden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris@heemkundekringuden.nl


 

Lezingen:
Deze worden gegeven in het Heemhuis en beginnen om 20.00 uur.
Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen € 2,50.


4 februari t/m 1 april 2018: Tentoonstellingen in het MRK, "Kolonisten van de Maashorst". In 2014 werd in Uden bij toeval een Merovingisch grafveld uit de vroege middeleeuwen gevonden. Het grafveld bleek een ware schat met bijzonder glaswerk, sieraden en zwaarden. Tijdens de tentoonstelling wordt het verhaal achter de vondsten verteld. Bij de tentoonstelling worden tal van workshops en activiteiten georganiseerd. Zie Museum voor Religieuze Kunst onder activiteiten.

Maandag 19 februari 2018: "Udense landschappen en hun ontwikkeling de afgelopen 100 jaar". We weten allemaal dat het Udense landschap enorm is veranderd. Wie beter dan Ernest de Groot kan ons hierover vertellen.

Dinsdag 20 maart 2018 KRUISHERENKAPEL: Hoe kwam de wapenstilstand van 11 november 1918 tot stand". Paul Moeijens is auteur van diverse boeken over de Eerste Wereldoorlog en de autoriteit op het gebied van Nederland in de Eerste Wereldoorlog. Hij zal ingaan op de internationale ontwikkelingen in 1917 en 1918 die ertoe leidde dat er in november 1918 een wapenstilstand kwam. Deze lezing is op DINSDAG! Klik hier voor de site van het Vluchtoord voor meer informatie.

Maandag 16 april 2018 aanvang 19.30: Jaarvergadering. Na de pauze een korte lezing over "De geschiedenis van Mariaheide", door Stichting Hei's archief.

Maandag 28 mei 2018: "Volkel". Zoals ieder jaar zal Wim Rovers ons vertellen aan de hand van foto's hoe het oude Volkel eruit zag. In verband met Pinksteren is deze lezing op de 4e maandag van de maand.


Cultuureducatie: Kinderen uit groep 5 van de basisscholen in Uden, Volkel en Odiliapeel komen in het Heemhuis kennismaken met Heemkunde. Deze activiteit sluit aan op het project "Jan en Jet in 1910 in Uden".   Het geheel staat onder leiding van Kunst&Co.
De data voor 2018 zijn: 25 januari, 15 maart en 19 april.

Klik hier voor de kalender van de Heemkundekring Uden voor de komende maanden.

Klik hier voor het cumulatief overzicht van gegeven lezingen van de Heemkundekring Uden.