Onze Heemcollectie is rijkelijk voorzien van voorwerpen en artikelen uit het verleden tot in het heden.
Deze collectie groeit nog steeds, door de medewerking van onze leden en door giften.

De expositie-ruimten met een vloeroppervlakte van 300 m2 geven een overzicht van ons cultuur historisch erfgoed betreffende:
De agrarische sector, de huishouding, klederdracht, oude ambachten, leermiddelen, voorwerpen en kleding betreffende religie. Ook de archeologische vondsten kan men hier bekijken.

Voor wie belangstelling heeft voor al dit moois, of delen ervan, kan vele uren in ons Heemhuis doorbrengen tijdens de openingstijden of op afspraak met de beheerder (zie Organisatie)

Foto's van de Heemcollectie (nog niet beschikbaar)