Dinsdagmiddag is het op het Heemhuis gezellig druk.
De vrijwilligers hebben op die werkmiddag zo hun eigen werk. De klussengroep zorgt voor het onderhoud van het gebouw, weer anderen brengen gegevens in de computer.
Twee personen zorgen voor de gekregen foto's. De foto's worden in mappen bewaard. Iedere foto behoort tot een bepaalde categorie. De mappen zijn bijv. verdeeld in gebouwen, personen, evenementen, verenigingen, enz.
Bij de foto worden de namen van de eventuele personen gezocht, alsmede het jaar en nog andere informatie. Van al deze foto's worden kopiën gemaakt en deze zijn ter inzage in het heemhuis.

Het doel van de fotocollectie werkgroep is om alle binnengekomen foto's te rubriceren en indien mogelijk, de personen te achterhalen. De volgende rubrieken worden op dit moment onderscheiden:

1. Heemkunde;
Hieronder vallen de foto's over de gebouwen, de aktiviteiten van de verschillende werkgroepen binnen de heemkunde
2. Personen;
Portretten, familiefoto's en groepfoto's
3. Gebouwen:
Onderverdeling in o.a. kerken, woningen, monumenten, enz.
4. Religieuzen:
Onderverdeeld in acht groepen, o.a. pastoors, paters, zusters. De Udense religieuzen zijn in aparte mappen ondergebracht.
5. Verenigingen;
Foto's van sport, zang, toneel en standsorganisatie
6. Evenementen;
Foto's van o.a. Uden sportief, Volkel in de wolken, Schapendag